Centre Civic Urgell

Concert de:
Música per a tiorbaLa tiorba és un llaüt de catorze cordes que, per la seva riquesa de recursos per a calcar l’expressió del cant, s’estengué arreu d’Itàlia i després arreu d’Europa durant el segle disset, el període del barroc. El seu so és greu i càlid. Aquest instrument aviat començà a engendrar un repertori a solo amb les característiques de la nova música del barroc: caràcter improvisatiu, contrastos entre les seccions d’una peça i l’exploració dels recursos tècnics de l’instrument Aquest repertori començà a cultivar-se a itàlia amb l’obra d’Alessandro Piccinini i Girolamo Kapsberger.La música d’aquests dos autors és fantasiosa i molt virtuosística, la del primer més continguda i la del segon més extrovertida. És en el segle següent, en el divuit, que trobem repertori per a la tiorba fora d’Itàlia. Robert de Visée acomoda l’instrument al llenguatge de la música francesa treballant a la cort de Lluís XIV, el Rei Sol de França.En aquesta ocasió Ferran Pisà interpretarà diverses peces que mostren aquestes dues branquestan diferents del repertori per a tiorba sola: l’extravagància del repertori italià i l’intimisme del repertori francès.Ferran Pisà · tiorbaReservesEntrada gratuïta amb reserva prèvia

A partir del dilluns 12 de març podeu recollir la vostra entrada presencialment, fer la reserva per telèfon al 934 536 480.

Les entrades reservades per telèfon caldrà recollir-les màxim 30 min. abans de l’inici de l’espectacle, sinó es perdrà la reserva.

Una vegada comenci l’espectacle no es permetrà l’entrada.


No hi ha videoclips d'aquest grup!

La imatge s'ha pujat correctament!

Comentaris sobre el concert:

Hi ha algun error o falta alguna dada en aquest concert?

Hem rebut la teva consulta!

Ens la revisarem i et direm alguna cosa.

L'altaveu.cat utilitza cookies (galetes) per oferir-te una millor experiència. Clicant "Accepto", consenteixes l'ús de galetes al teu dispositiu tal i com descrivim a la nostra política de cookies.